Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

«Ο ΤΑΚΗΣ»- ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-Β’ ΤΑΞΗ

 Πριν λίγες ημέρες ήρθε στην τάξη μας ο Τάκης! Ο Τάκης ήταν σχεδιασμένος στον διαδραστικό πίνακα και θα ήταν ο καινούριος μας συμμαθητής!

     Είπαμε ότι όταν τον βλέπουμε έχει κάποια χαρακτηριστικά ή φοράει κάποια ρούχα τα οποία τα βλέπουμε και δεν χρειάζεται να τον ρωτήσουμε για να τα μάθουμε. Άρχισαν λοιπόν οι μαθητές να λένε τι έχει και στη συνέχεια τι φοράει ο Τάκης και εγώ τα χρωμάτιζα και τα έγραφα στην αφίσα. Αυτή ήταν η εξωτερική εμφάνιση του Τάκη. 
     Όμως αυτός ήταν ο μισός Τάκης γιατί ο άλλος μισός ήταν πράγματα τα οποία θα έπρεπε να μας τα πει ο ίδιος, να τον δούμε να τα κάνει ή να τον ακούσουμε να τα λέει. Για παράδειγμα ότι παίζει μπάσκετ θα πρέπει ή να μας το πει ή να τον δούμε να παίζει για να μάθουμε ότι του αρέσει το μπάσκετ. Αυτό ήταν το μέσα, η προσωπικότητά του.

 

 

  Στη συνέχεια έπρεπε να κάνουν το ίδιο για τον εαυτό τους. 
 Κολλάμε στο τετράδιο τους ένα αγοράκι ή κοριτσάκι. Τα παιδιά έπρεπε να χρωματίσουν το ανθρωπάκι τους, τον εαυτό τους, και στη συνέχεια να σημειώσουν γύρω του τι έχει ή τι φοράει. Για να είναι ακριβής η περιγραφή των στοιχείων θα έπρεπε να κάνουν χρήση των επιθέτων.

 

    

Μετά, έπρεπε να ανοίξουν το ανθρωπάκι τους και να γράψουν μερικά στοιχεία για τον εαυτό τους που δεν τα βλέπει κάποιος, αλλά θα πρέπει να τους τα πει ο ίδιος ή να τους γνωρίσει κάποιος καλύτερα για να τα μάθει. 

 

   Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά πολύ καλό.

 

Πηγή: http://filokseni-taksi.blogspot.com/2017/01/perigrafi-prosopou-describe-person.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου