Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Μαθαίνω τους αριθμούς μέχρι το 10 παίζοντας

Τα παιδιά όταν έρχονται στην πρώτη δημοτικού, τις περισσότερες φορές, αναγνωρίζουν και να απαγγείλουν τους αριθμούς μέχρι το 10. Παρακάτω σας προτείνουμε κάποια παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε στο σπίτι με τα παιδιά, τα οποία θα τα βοηθήσουν να θυμηθούν και να εμπεδώσουν τους αριθμούς από το 1 έως το 10.

-Γράφουμε πάνω σε πλαστικά ποτηράκια τους αριθμούς από 1-10 και στη συνέχεια τα παιδιά βάζουν σε κάθε πλαστικό ποτηράκι τόσα αντικείμενα όσα λέει ο αριθμός.

-Γράφουμε τους αριθμούς από το 1-10 σε καπάκια από άδεια πλαστικά μπουκάλια. Τα παιδιά πρέπει να τοποθετήσουν τους αριθμούς με τη σειρά από το 1-10. 

-Χρησιμοποιούμε φρούτα ή λαχανικά που υπάρχουν στο σπίτι. Ζητάμε από τα παιδιά να μας δείξουν π.χ. 5 πορτοκάλια, 6 πατάτες, κ.τ.λ. 

-Βάζουμε σε ένα ταψάκι αλεύρι και ζητάμε από τα παιδιά να σχεδιάσουν με το δαχτυλάκι τους τους αριθμούς.

-Κόβουμε τετράγωνα χαρτάκια και γράφουμε τους αριθμούς 0-10 σε καθένα ξεχωριστά. Ζωγραφίζουμε τελίτσες και ζητάμε από τα παιδιά να αντιστοιχίσουν την ποσότητα με τον αριθμό.

-Ζητάμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν μια ανοιξιάτικη εικόνα με: 1 σπίτι, 2 παιδιά, 3 δέντρα, 4 πεταλούδες και 5 λουλούδια.

Επίσης, μπορείτε να τραγουδήσετε τους αριθμούς: 

https://www.youtube.com/watch?v=VmQ9NLxB6Ig

https://www.youtube.com/watch?v=-lmeN9ZVQb4


ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

Το Φωτόδεντρο είναι ο Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποτελεί την κεντρική e-υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ενοποιημένη αναζήτηση και διάθεση ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου στα σχολεία. Είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.
Τα παιδιά προσπαθούν να αντιστοιχίσουν τους αριθμούς με τις ποσότητες των αντικειμένων που τους εμφανίζονται.
ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1-10 ΜΕ ΖΩΑΚΙ

Εκπαιδευτικοί: Μήτση Βάσω-Λιάνα Βίκυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου