Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

«Διαθεματικές Δραστηριότητες για την 28η Οκτωβρίου στην Α΄ τάξη»

 Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28η Οκτωβρίου μιλήσαμε με τους μικρούς μας μαθητές για τα γεγονότα , είδαμε σχετικό φωτογραφικό υλικό, αναζητήσαμε στο διαδίκτυο πληροφορίες, είδαμε σχετικά video, φτιάξαμε κατασκευές, τραγουδήσαμε και φυσικά είπαμε τα ποιήματά μας. 

Αρχικά μιλήσαμε για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χρησιμοποιώντας το υλικό που βρήκαμε στην εξαιρετική παρουσίαση της κυρίας Μάνεση,«Προτάσεις διαθεματικών δραστηριοτήτων για την 28η Οκτωβρίου» (Προτάσεις διαθεματικών δραστηριοτήτων για την 28η Οκτωβρίου (office.com))

Στη συνέχεια συμπληρώσαμε σχετικό με την 28η Οκτωβρίου φύλλο Γλωσσικών και Γραμματικών Ασκήσεων.





                         TAΞΗ: Α΄ Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022


                                               ΟΝΟΜΑ :_______________________________________________


 

    



1. Χρωμάτισε με γαλάζιο το κουτάκι του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ. Στο τέλος γράψε τη λέξη που ταιριάζει. 



2.Κύκλωσε τα γράμματα που συνθέτουν τις παρακάτω λέξεις.


Εικόνα που περιέχει κείμενο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα


3. Ακούστε το αντιπολεμικό παραμύθι ΄΄ Ο σπόρος της Ειρήνης ΄΄ και συζητήστε στην τάξη.

https://www.youtube.com/watch?v=jHqY3ONXlLU 


Κάποτε κι ενώ όλα ήταν όμορφα, ήσυχα και ειρηνικά, ένας σπόρος, ένα μικρούτσικο κουκούτσι που έπεσε από τον ουρανό και στάθηκε πάνω ακριβώς στη γραμμή των συνόρων της χώρας των σκαραβαίων με τη χώρα των σκαθαριών, έγινε η αιτία ν΄ αρχίσουν μεγάλες διαμάχες. Καθένας από τους δύο λαούς διεκδικούσε το κουκούτσι για λογαριασμό του. Οι εξοπλισμοί και οι πολεμικές ετοιμασίες έδιναν κι έπαιρναν. Όμως την κρίσιμη στιγμή οι δύο αντίπαλοι λαοί διαπίστωσαν πως τη λύση στη διαφορά τους την είχε δώσει ήδη το ίδιο το κουκούτσι...Ο σπόρος της ειρήνης


4. Χρωμάτισε τη γαλανόλευκη σημαία. Τι παρατηρείς σε κάθε λωρίδα; 



Ύστερα παρακολουθήσαμε μια ταινία animation «μικρού μήκους», χωρίς λόγια με τίτλο «Ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι». Μια καταπληκτική δουλειά, με πολύ παραστατικά γραφικά, ιδανική για μικρά παιδιά. Η συγκεκριμένη ταινία ήταν μια ευκαιρία για προβληματισμό και συζήτηση με τους μαθητές μας, για τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου και τις ευεργετικές της ειρήνης. OSCURO CARDINAL from Ikum Studio on Vimeo Έπειτα φτιάξαμε με τους μαθητές μας δύο αφίσες μια με σκέψεις για την ειρήνη και μια με σκέψεις για τον πόλεμο: 




Επίσης επισκεφθήκαμε το εργαστήριο Εικαστικών και φτιάξαμε καδράκια με απλά υλικά και εικόνες σχετικές με την 28η Οκτωβρίου και «Φανταράκια» από χαρτονάκι.


  




Τέλος τραγουδήσαμε και είπαμε τα ποιήματά μας!



Εικόνα που περιέχει κείμενο, εσωτερικό

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Εικόνα που περιέχει κείμενο, δάπεδο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Εκπαιδευτικοί: Λιάνα Βίκυ-Μήτση Βάσω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου