Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Μαθητικός Διαγωνισμός 2022: «Το αύριο είναι τώρα! Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός»

 Η κλιματική αλλαγή είναι η καθοριστική κρίση της εποχής μας. Μια κρίση που οφείλεται κυρίως στην ανθρώπινη δραστηριότητα με καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο, όπως ο εκτοπισμός που προκαλεί. Ο αντίκτυπος της κλιματικής κρίσης γίνεται αισθητός σε ολόκληρους πληθυσμούς, όμως οι ευάλωτοι άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε περιοχές που ήδη ταλανίζονται από συγκρούσεις, φτώχεια και υψηλούς αριθμούς εκτοπισμένων ανθρώπων, είναι αυτοί που πλήττονται δυσανάλογα.

Ο 26ος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να σκεφτούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν, να προβληματιστούν πάνω στο θέμα, να προτείνουν ιδέες και πολιτικές για αλλαγή καθώς και να σκεφτούν δράσεις τις οποίες θα μπορούσαν να αναλάβουν στο σχολείο, το σπίτι ή την κοινότητά τους.

Ο Διαγωνισμός καλεί τα παιδιά να λάβουν μέρος ατομικά ή ομαδικά στέλνοντας δημιουργικά το μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν ζωγραφίζοντας σκίτσα ή κόμικ ή κολλάζ ή αφίσες με κεντρικό μήνυμα «Το αύριο είναι τώρα!»

Πληροφορίες: https://www.unhcr.org/gr/student-contest-2022

Εκπαιδευτικός: Λαβασίδης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου