Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Αποταμίευση

Γιατί ποιο λόγο αποταμιεύουμε; Αν κάθε μέρα προσπαθείς να βάζεις στον κουμπαρά σου από ένα κέρμα, τι γίνεται τότε; Τότε μαζεύεις ένα ποσό το οποίο αποφασίζεις να το διαθέσεις κάπου: να αγοράσεις κάτι, να βοηθήσεις κάποιον. Αυτό προϋποθέτει δύναμη, αυτοσυγκράτηση, αυτοπειθαρχία, συγκέντρωση σε έναν στόχο.
“H αποταμίευση δεν είναι μόνο νομίσματα που κάνουν γκλίνγκι γκλίνγκι σε κουμπαράδες. Είναι η δύναμη που μας δίνει ο χρόνος να κάνουμε πράγματα μεγάλα και σημαντικά για τον εαυτό μας και για τους άλλους!”, λέει ο συγγραφέας του βιβλίου Αντώνης Παπαθεοδούλου.

Πράγματα μικρά και μεγάλα για τον εαυτό μας και τους άλλους! Η αποταμίευση κρατάει από το χέρι τον χρόνο. Για να αποταμιεύσεις, χρειάζεται το ροδάνι του χρόνου να κυλά. Κι όσο κυλά, εσύ να κάνεις πράγματα μικρά και μεγάλα. Ποια είναι αυτά; Θα τα αποφασίσεις εσύ εκτός από κάποια που έχει αποφασίσει η ίδια η ζωή για σένα. Και αν σε μπέρδεψα πολύ, ξεφύλλισε τις σελίδες του βιβλίου αυτού και θα μάθεις τα μικρά και τα μεγάλα που αν κάθε μέρα βοηθάς, θα κάνεις μια αποταμίευση που θα σε δικαιώσει στα σίγουρα. Για την άλλη, την οικονομική, δε ξέρω. Είναι σημαντικότατη αλλά τώρα μοιάζει να ‘χει δυσκολέψει.

Το “Αν κάθε μέρα” είναι ένα βιβλίο δέκα μαθηματικών εξισώσεων σε ποιητική γλώσσα. “Αν κάθε μέρα φυτεύω ένα δέντρο, σε μερικά χρόνια θα έχω ένα δικό μου δάσος”. Αυτές οι εξισώσεις μπορούν να ανανεώσουν την έννοια της αποταμίευσης και να της προσδώσουν διαχρονικότητα, πέρα από το χρόνο μα κυρίως πέρα και πάνω από τα χρήματα.
Παιδικό Βιβλίο "Αν κάθε μέρα" εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου