Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026

Ιδέες για αποκριάτικες παιδικές κατασκευές

 Τα παιδιά λατρεύουν τις Απόκριες και αυτές οι αποκριάτικες κατασκευές για το 2023 θα τα βάλουν για τα καλά στο κλίμα. Ιδέες για αποκριάτικες κατασκευές για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας και πατρόν για να σας είναι ακόμη πιο εύκολες.

Μιας και οι Απόκριες πλησιάζουν είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές ιδέες για παιδικές κατασκευές. Γιατί τα παιδιά τις λατρεύουν και συνάμα είναι μία πολλή καλή και δημιουργική ιδέα για να περάσουν λίγες ώρες παιδιά και γονείς συντροφιά. 

Μάσκες με τα χέρια των παιδιών

Τα χεράκια των παιδιών αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλές κατασκευές. Στην ίδια λογική μπορείτε να βάλετε τα παιδιά να σχεδιάσουν τα χέρια τους σε ό,τι στιλ θέλουν σε ένα χρωματιστό χαρτόνι. Αφού τα κόψετε με ψαλίδι, διακοσμήστε τα μαζί με τα παιδιά όπως αγαπάτε και κολλήστε τις μάσκες σε ένα πλαστικό καλαμάκι ή ξύλινο ξυλάκι με κόλλα.

 

Απόκριες 2023: Ιδέες για παιδικές αποκριάτικες κατασκευές

Αποκριάτικα πουγκιά

Υπάρχουν μερικά φελιζόλ στα είδη με παιδικές κατασκευές που είναι μαλακά, χρωματιστά και σας δίνουν την επιλογή να παίξετε μαζί τους. Πάρτε τέτοια υλικά και αφού τα γεμίσετε με καραμέλες και σοκολατάκια κάντε τα πουγκί και δέστε τα με κορδέλα. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως αγαπάτε.

αποκριάτικα-πουγκιά-με-ζαχαρωτά-ιδέες-

 

Κούκλα θεάτρου Clown

Πάρτε ένα γλωσσοπίεστρο είτε από φαρμακείο είτε από μαγαζιά με είδη για κατασκευές. Σχεδιάστε ένα στρογγυλό κεφαλάκι από χαρτόνι και ένα τριγωνικό καπέλο από χαρτόνι, φελιζόλ για κατασκευές ή ακόμη και τσόχα και διακοσμήστε το με πομ πομ και άλλα σχέδια.

Κολλήστε κόκκινο πομ πομ για μύτη, σχεδιάστε με τούλια τα φιογκάκια και ζωγραφίστε στόμα και μάτια. Κολλήστε για μαλλιά είτε σύρματα πίπας είτε μαλλί για πλέξιμο και κολλήστε τα όλα αυτά πάνω στο γλωσσοπίεστρο.

κούκλα-κουκλοθεάτρου-clown-για-τις-Απόκριες-ιδέες-

Μάσκα με χαρτάκια

Μπορείτε να αγοράσετε μερικά χρωματιστά χαρτάκια για κατασκευές που μπορείτε εύκολα να τα επεξεργαστείτε. Αφού σχεδιάσετε και κόψετε μία κλασική αποκριάτικη μάσκα κολλήστε μαζί με τα παιδιά πάνω στην μάσκα χρωματιστά χαρτάκια της αρεσκείας τους.

αποκριάτικη μάσκα-με-χαρτάκια-και-χαρτόνι-ιδέες-

 

Αποκριάτικη μάσκα με κραγιόνια

Τα παιδιά λατρεύουν τα κραγιόνια. Σχεδιάστε λοιπόν μία μάσκα είτε χρησιμοποιώντας χαρτόνι, είτε χρησιμοποιώντας χάρτινο πιάτο μίας χρήσης. Ζωγραφίστε μαζί με τα παιδιά την μάσκα μαύρη με τέμπερα για να κάνουν αντίθεση τα κραγιόνια. Έπειτα με χρωματιστά κραγιόνια απογειώστε την!

 

Σπιτάκι από τενεκεδάκι και clown από ρολό χαρτιού υγείας

Για το σπιτάκι χρησιμοποιήστε ένα τενεκεδάκι από κονσέρβα, προσέχοντας τα παιδιά να μην έρθουν σε επαφή μαζί του, διότι το πάνω μέρος κόβει. Κολλήστε στην πάνω πλευρά που κόβει έναν χάρτινο κώνο. Έπειτα αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν το τενεκεδάκι και τον κώνο όπως αγαπάτε.

Στο τέλος κολλήστε μία χάρτινη πορτούλα από χαρτόνι και είναι έτοιμο το σπιτάκι. Μπορείτε να φτιάξετε και ένα σημαιάκι με ξυλάκι από σουβλάκι και ένα μικρό τριγωνάκι από χαρτόνι. Για τον clown χρησιμοποιήστε ένα ρολό από χαρτί υγείας και ζωγραφίστε το.

Με σύρματα πίπας κολλήστε τα χεράκια. Χρησιμοποιήστε ένα μπαλάκι για κεφάλι και κολλήστε το πάνω στο ρολό χαρτιού υγείας. Κολλήστε ματάκια, μυτούλα, καπελάκι και άλλα αξεσουάρ.

Κολλήστε πάνω στα σύρματα πίπας για χεράκια, ένα μεγάλο σύρμα πίπας που θα κάνει μισό κύκλο και πάνω στο σύρμα κολλήστε πομ πομ. Τοποθετήστε τον clown πάνω σε μισό τενεκεδάκι ή ξύλινη βάση και είναι έτοιμος.

clown-και-τσίρκο-για-τις-Απόκριες-ιδέες-

Αποκριάτικη μάσκα με φτερά

Αφού φτιάξετε μία κλασική μάσκα μπορείτε από την πίσω μεριά είτε να κολλήσετε είτε να συρράψετε μερικά χρωματιστά φτερά από χαρτόνι που φτιάχνονται εύκολα με μερικές εγκοπές με ψαλίδι. Είναι υπέροχη και τα παιδιά θα την λατρέψουν.

Clown από φελιζόλ

Η παρακάτω κατασκευή χρειάζεται αποκλειστικά φελιζόλ για κατασκευές. Πάρτε χρωματιστά φελιζόλ για κατασκευές. Χρησιμοποιήστε μαρκαδόρο για να σχεδιάσετε μαλλιά, καπελάκι, λουλουδάκι μυτούλα κλπ και κόψτε τα με ψαλίδι. Υπάρχουν και ψαλίδια με δοντάκια που δίνουν αυτομάτως σχέδιο σαν το πάνω μέρος του κύλινδρου.

ΠΗΓΗ : https://www.daddy-cool.gr/pedi/apokries-2023-idees-gia-paidikes-apokriatikes-kataskeves.html

 Εκπαιδευτικός: Σωτηρία Κουτσωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου