Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Σκεψεδάκια

Συγγραφέας: Δημήτρης Γραμμένος

Πηγή: https://www.openbook.gr/skepsedakia-christoygenniatika/


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Μικροί και μεγάλοι έχουμε μπει σε γιορτινό κλίμα καθώς ο χρόνος για τις μαγικές αυτές γιορτές μετράει αντίστροφα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να συμπεριλάβουμε αυτή τη γιορτινή διάθεση και στην μάθηση, κάνοντας πιο ευχάριστη τη διαδικασία για τα παιδιά αλλά και για εμάς.


Το παραπάνω e-book περιλαμβάνει ιδιαίτερες και διασκεδαστικές δραστηριότητες δημιουργικής σκέψης για παιδιά από 7 έως 10 ετών, μέσα σε ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Μέσα από τις παραπάνω δραστηριότητες τα παιδιά απελευθερώνουν τη φαντασία τους και εξασκούνται στην δημιουργική σκέψη και γραφή.

Επιπλέον ανακαλύπτουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες και έθιμα των Χριστουγέννων, καθώς μπαίνουν στη διαδικασία αναζήτησης πληροφοριών τα ίδια, μαθαίνοντας έτσι να χρησιμοποιούν το ίντερνετ ως εργαλείο μάθησης.

Οι οδηγίες είναι πολύ απλές:

Τυπώνετε τις σελίδες 3-6 (ή ότι από αυτές θέλετε) και τις δίνετε στα παιδιά. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκές σελίδες ή – ακόμα καλύτερα – να εμπνευστείτε από το περιεχόμενο των σελίδων και να δημιουργήσετε τα δικά σας Σκεψεδάκια. Επίσης, δίνετε 1 στυλό, 1 χαρτάκι post-it και 3 ενωμένα τετραγωνάκια από χαρτί υγείας (όσο πιο σκληρό τόσο καλύτερο για να μπορεί κανείς να γράψει – δείτε τις οδηγίες για το Σκεψεδάκι νο. 7).

Στις σελίδες 7-10 θα βρείτε προτάσεις σχετικά με το τι μπορείτε να πείτε πριν από κάθε Σκεψεδάκι, καθώς και μερικές ιδέες τι επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε μετά. Όσο τα παιδιά ασχολούνται με ένα Σκεψεδάκι, βάλτε να παίζει χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη μουσική. Όταν ολοκληρώσουν, ζητήστε τους να μοιραστούν τις ιδέες τους. Εμπλουτίστε την εμπειρία με όμορφες εικόνες.

Ανάμεσα στα Σκεψεδάκια παρουσιάστε παράξενα έθιμα, αστεία γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη, παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες συνταγές από διάφορες χώρες, τραγούδια, κάρτες, κλπ.

Μα - πάνω απ’ όλα - διασκεδάστε και γελάστε με την ψυχή σας 😃
Εκπαιδευτικός: Θεοδώρα Φίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου