Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Απλά και διαφορετικά – Βιβλίο συνταγών για παιδιά

Το βιβλίο «Απλά και διαφορετικά» του Γιώργου Ευγενιάδη από τις εκδόσεις Υδροπλάνο είναι ένα βιβλίο μαγειρικής λίγο διαφορετικό από τα κοινά βιβλία συνταγών που έχουμε συνηθίσει. Κι αυτό γιατί δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα για τους μαθητές του σε δημόσιο ειδικό σχολείο, με σκοπό να μπορέσουν να ακολουθήσουν μια συνταγή, να την εκτελέσουν και να έχουν ένα γευστικό αποτέλεσμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από μικρά παιδιά, καθώς οι λεπτομερείς εικόνες περιγράφουν τι ακριβώς χρειάζεται η συνταγή και σε ποια ποσότητα. Οι συνταγές είναι απλές, με γεύσεις αγαπημένες σε μικρούς και μεγάλους. Ενδιάμεσα των συνταγών βρίσκουμε πληροφορίες για τροφές ή στοιχεία τροφών που είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα.

Η εικονογράφηση είναι ακόμα ένα ξεχωριστό στοιχείο του βιβλίου καθώς όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, απευθύνεται σε όλους αλλά με την οπτική ανθρώπων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Έτσι αντί για υλικά συνταγής, βρίσκουμε τα σκίτσα των υλικών με τις ποσότητες που αναλογούν. Στην συνέχεια, η περιγραφή της συνταγής γίνεται επίσης μέσα από λεπτομερή σκίτσα. Πολύ βοηθητικό, ξεχωριστό και πρωτότυπο!ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Νάσια Αλεξανδρίδη 

Ε’2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου