Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Λόραξ

Μια ταινία που αξίζει να δούμε με τα παιδιά μας είναι το «Λόραξ». H ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Dr Seuss, ένα από τα πλέον εμπορικά παιδικά μυθιστορήματα όλων των εποχών και το πλέον αγαπημένο του ίδιου του συγγραφέα. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1971 και έχει εκδοθεί σε 95 χώρες και σε 17 διαφορετικές γλώσσες. Η έμπνευση για το βιβλίο αυτό προήλθε από ένα ταξίδι του συγγραφέα και της συζύγου του στην Ανατολική Αφρική.

Ο Τεντ είναι ένα 12χρονο αγόρι, που ζει στην πλαστική πόλη του Θνίντβιλ. Στην προσπάθειά του να κερδίσει την αγάπη της όμορφης Όντρεϊ, του κοριτσιού των ονείρων του, θέλει να κάνει πραγματικότητα τη μεγάλη της επιθυμία, να δει ένα δέντρο!

Ο Τεντ είναι αποφασισμένος να ψάξει, να βρει και να της φέρει ένα αληθινό δέντρο! Για να το πετύχει αυτό, καλείται να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός ιδιότροπου αλλά γοητευτικού πλάσματος, που παλεύει για να προστατέψει τον κόσμο του δάσους.

Αυτός, που αφηγείται την ιστορία του Λόραξ στον Τεντ, δεν είναι άλλος από τον Ουάνσλερ, τον επιχειρηματία εκείνον, που λόγω της απληστίας του, προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του δάσους…
Λόραξ (The Lorax) - iShow.gr

Εκπαιδευτικός: Νάσια Αλεξανδρίδη
Ε’2




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου