Τρίτη 3 Μαΐου 2022

BLOG Ταινία: Inside Out (2015) "Τα Μυαλά που Κουβαλάς"

Υπόθεση: Όταν ο πατέρας της ξεκινά μια νέα δουλειά στο Σαν Φρανσίσκο, η 11χρονη Ράιλι Άντερσεν αναγκάζεται να αφήσει πίσω της μια ευτυχισμένη ζωή στη Μινεσότα, για να μετακομίσει στη μακρινή και άγνωστη πόλη. Οι πρώτες εμπειρίες της Ράιλι είναι αρνητικές, καθώς το νέο σπίτι είναι παλιό, τα πράγματά τους καθυστερούν και ο πατέρας της είναι απασχολημένος με τη νέα του επιχείρηση. Τα πέντε ανθρωπόμορφα συναισθήματά που ζουν στο Κέντρο Ελέγχου του μυαλού της, η Χαρά, ο Φόβος, ο Θυμός, η Αηδία και η Θλίψη προσπαθούν να την καθοδηγήσουν στη δύσκολη μετάβαση. (94 λεπτά)

Η ταινία με μια ευρηματική πλοκή πλούσια σε δράση, χιούμορ και συγκίνηση, εξερευνά το πως διαμορφώνεται το σύνολο της προσωπικότητας ενός ατόμου με βάση τις αναμνήσεις του και την ανάγκη έκφρασης όλων των συναισθημάτων, ευχάριστων και δυσάρεστων. Τα θέματα της ταινίας προσεγγίζουν την οικογένεια, την αγάπη, την απομόνωση και τη διαδικασία της ωρίμανσης.

Η ταινία περιέχει αρκετές στιγμές έντονης δράσης και αγωνίας, ενώ το σκοτεινό υποσυνείδητο της πρωταγωνίστριας κρύβει φανταστικούς μα τρομακτικούς παιδικούς φόβους. Αν και η γενικότερη ατμόσφαιρα είναι ανάλαφρη, υπάρχουν αρκετές ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές και ένα πολύ πραγματικό, βαθιά συναισθηματικό τέλος.

(Σημείωση: Μπορεί να συνδυαστεί με το Εργαστήριο Δεξιοτήτων, στην ενότητα της Ψυχικής Υγείας, έκφραση συναισθημάτων).

Εκπαιδευτικός: Γουσούλη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου