Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

5 δωρεάν παιχνίδια Μαθηματικών που αξίζει να παίζει το παιδί


Μετρώντας κάτω από το νερό (για παιδιά από 2 έως 5 ετών)

Το συγκεκριμένο παιχνίδι βασίζεται στο κυνήγι θησαυρού. Τα παιδιά πρέπει να απαντήσουν σωστά μετρώντας θαλάσσια ζώα και κλικάρωντας τον αριθμό δίπλα τους. Όσο πιο σωστές είναι οι απαντήσεις τόσο πιο κοντά φτάνει το παιδί στο θησαυρό. Η σελίδα είναι στα αγγλικά, αλλά δεν έχει περίπλοκες εντολές τις οποίες αν εξηγήσετε στο παιδί μπορεί εύκολα να καταλάβει.

Ποιος αριθμός είμαι; (για παιδιά από 7 ετών και πάνω)

Πώς θα μάθει το παιδί αφαίρεση και πρόσθεση; Βρίσκοντας τον σωστό αριθμό! Το παιδί πληκτρολογεί τον αριθμό που λείπει στην εξίσωση και εξασκεί τις γνώσεις του σε διάφορες πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης.

Ο Τοξοβόλος της προπαίδειας (για παιδιά Δημοτικού)



Πόσο δυσκολευτήκαμε να μάθουμε την προπαίδεια; Γιατί να παιδευτούν και τα παιδιά μας; Ξεχάστε την γκρίνια για το διάβασμα και κάντε την μάθηση παιχνίδι κινώντας τον σκοπευτή με τα βελάκια και στοχεύοντας στο σωστό αριθμό με το space. Έχετε 20 προσπάθειες!






Γεωμετρία με Χ-Rays (για παιδιά από 8 ετών και πάνω)

Βοηθήστε το παιδί να περάσει τα πλακίδια πάνω από την ακτίνα Χ και να δουν το σχέδιο που κρύβεται από πίσω. Για να περάσετε στο επόμενο επίπεδο πρέπει να ταιριάξετε το σχήμα που σχηματίστηκε με το σωστό όνομα (απαιτείται η εγκατάσταση Adobe Flash Player).

Ποιος θέλει να γίνει μαθηματικός; (για παιδιά από 10 ετών και πάνω)

Όλοι θυμόμαστε το πολύ επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος». Το αντίστοιχο παιχνίδι για τα μαθηματικά χρησιμοποιεί το ίδιο μοτίβο με ερωτήσεις που έχουν σχέση με πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση. Το παιδί πρέπει να απαντήσει σε 15 ερωτήσεις για να φτάσει το έπαθλο των 1,000,000 ευρώ, ενώ στη διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις 3 γνωστές βοήθειες (απαιτείται η εγκατάσταση Adode Flash Player).

Η ώρα που ξοδεύουν σε υπολογιστές, tablets και κινητά τα παιδιά μπορούν πέρα από απλή διασκέδαση να τους προσφέρει και ουσιαστική γνώση!



ΠΗΓΗ: 5 δωρεάν παιχνίδια μαθηματικών που αξίζει να παίζει το παιδί στον υπολογιστή | Infokids.gr
Εκπαιδευτικός: Κουτσωνάκη Σωτηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου