Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Επίσκεψη της Α’ τάξης στο Πυροσβεστικό Μουσείο

 Με αφορμή τις δραστηριότητες του τετραδίου εργασιών της Μελέτης  Περιβάλλοντος, Ενότητα 2, «Το σχολείο» αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια  επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Μουσείο, που βρίσκεται στην Παλλήνη και να  γνωρίσουμε καλύτερα το επάγγελμα του πυροσβέστη. 

Μια μέρα πριν από την επίσκεψη τα παιδιά, με τη βοήθειά μας, κατέγραψαν  τα ερωτήματα που ήθελαν να κάνουν στους πυροσβέστες. Παρακάτω παραθέτουμε  κάποια από αυτά: 

Από τι υλικό είναι κατασκευασμένη η στολή σας; 

Κινδυνέψατε ποτέ από τη φωτιά; 

Έχει τύχει να σώσετε κάποιο παιδί από φωτιά; 

Με τι άλλο ασχολείστε εκτός από τις πυρκαγιές; 

Τι συμβουλές θα μας δίνατε για να αποφύγουμε τις πυρκαγιές; Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούνται οι πυρκαγιές; 

Σε τι ηλικία καταλάβατε ότι θέλετε να κάνετε αυτό το επάγγελμα; Τι μας συμβουλεύετε να κάνουμε την ώρα του σεισμού; 

Την ημέρα που επισκεφθήκαμε το πυροσβεστικό μουσείο οι πυροσβέστες  αρχικά μέσα από ένα εκπαιδευτικό βίντεο, μας ενημέρωσαν για όλες τις πιθανές  περιπτώσεις εντός και εκτός σπιτιού, όπου μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά. Στη  συνέχεια τα παιδιά έθεσαν τα ερωτήματα που είχαμε καταγράψει και οι πυροσβέστες  απάντησαν με προθυμία σε όλες. Έπειτα ένας πυροσβέστης μας ξενάγησε στο  μουσείο και μας μίλησε για το σημαντικό έργο της πυροσβεστικής από το παρελθόν  έως και σήμερα. Όλες οι αίθουσες με τα εκθέματα μας άρεσαν πολύ! Χαρήκαμε όμως  ιδιαίτερα όταν φορέσαμε το κράνος του πυροσβέστη και ρίξαμε με τη μάνικα! Στο  τέλος τους ευχαριστήσαμε όλους και τους ευχηθήκαμε καλή δύναμη στο δύσκολο  έργο τους.

 

Εκπαιδευτικοί: Λιάνα Βίκυ-Μήτση Βάσω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου