Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

 Τι τρέχει με τον Άη Βασίλη (Εκδόσεις Διόπτρα)

Για παιδιά από 4 ετών

Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο. Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει ακόμα ένα μυστήριο, ίσως το μεγαλύτερο των παιδικών μας χρόνων, και μάλιστα πρέπει να το κάνει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι… γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι! Πρέπει να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια.

 Τα υπέροχα Χριστούγεννα του Γατόνου φον Νιάου (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Για παιδιά 6-7 ετών

Ο Γατόνος φον Νιάου δεν αγαπούσε τα Χριστούγεννα και πίστευε πως ήταν μια γιορτή για σπατάλες και βαρετές συγκεντρώσεις γύρω από παραγεμισμένες γαλοπούλες. Γι’ αυτό αρνήθηκε για ακόμη μια φορά την πρόσκληση της κυρίας Γουόλτερ να περάσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι της μαζί με την οικογένειά της. Εκείνο το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, όμως, που ο Γατόνος έμεινε όπως συνήθως μόνος στο σπίτι, συνέβησαν παράξενα πράγματα, που τον έκαναν να αλλάξει γνώμη για όσα πίστευε για τα Χριστούγεννα. (Βασισμένο στη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς).

Μαγικά Χριστούγεννα (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ)


Για παιδιά 3-6 ετών

Γιορτάστε το πνεύμα των Χριστουγέννων με έξι υπέροχες ιστορίες παρέα με τους αγαπημένους σας ήρωες!

Γκριντς, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Για παιδιά 3-8 ετών

Κάθε Κάποιος στην Κάποιων-πόλη τα Χριστούγεννα λατρεύει, μα ο Γκριντς, που ζει έξω απ’ την Κάποιων-πόλη, με τα Χριστούγεννα αγριεύει. Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα κι ο γκρινιάρης Γκριντς δεν αντέχει άλλο. Αυτή τη χρονιά πρέπει να κάνει κάτι: πρέπει να βρει ένα τρόπο να σταματήσει τα Χριστούγεννα!

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες (εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ)

Οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς δεν έχουν πάψει να γοητεύουν τους μικρούς αναγνώστες. Χιονοσκέπαστες στέγες, τζάκια που σκορπούν ζεστασιά, μαγεία. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στην πρώτη ιστορία ο Εμπενέζερ Σκρουτζ είναι ένας δύστροπος, γκρινιάρης και πικρόχολος άνθρωπος, χωρίς φίλους. Δεν απολαμβάνει τα Χριστούγεννα και πιστεύει ότι το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για όλους. Μια παγωμένη παραμονή Χριστουγέννων τρία Πνεύματα τον παίρνουν μαζί τους σε ένα απίστευτο ταξίδι για να του δείξουν πόσο λανθασμένη είναι η δυσάρεστη και κακότροπη συμπεριφορά του. Χάρη σε αυτό το μαγικό ταξίδι, ο Σκρουτζ μαθαίνει να αγαπά τα Χριστούγεννα αλλά και τους ανθρώπους γύρω του. Η δεύτερη ιστορία, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι μια τρυφερή ιστορία γύρω από τις σκέψεις και τις αναμνήσεις που φέρνει στον καθένα μας το λαμπροστόλιστο σύμβολο των Χριστουγέννων.



Το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη (Εκδόσεις Διόπτρα)

Για παιδιά από 4 ετών

Ταξιδέψτε στη μακρινή χώρα του Άγιου Βασίλη, δείτε το εργαστήρι με τα δώρα και γνωρίστε τα ξωτικά που ετοίμασαν για εσάς καταπληκτικά παιχνίδια, σελίδες ζωγραφικής και γιορτινά αυτοκόλλητα.

Γράψτε το δικό σας γράμμα στον Άγιο Βασίλη, κλείστε τα μάτια και ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Τα μαγικά Χριστούγεννα του Κωνσταντή (Εκδόσεις Λιβάνη)

Τα Χριστούγεννα, Κωνσταντή μου, όσο φτωχικά κι αν είναι, παραμένουν η λαμπρότερη γιορτή του χρόνου. Η φύση το ξέρει πως θα ’ρθει ο Χριστός και ξεθαρρεύει», έλεγε η γιαγιά στον εγγονό της. Ήξερε καλά πως ο άνθρωπος δε θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος και η μεγάλη πείρα της και τα βάσανα της ζωής την είχαν μάθει να κάνει το λίγο πολύ και να μεταμορφώνει μια στιγμή συνηθισμένη σε προσμονή γλυκιά.

Χριστούγεννα στο δάσος (Εκδόσεις Διάπλαση)

Αυτές τις γιορτές θα κάνουμε όλοι μαζί «Χριστούγεννα στο δάσος». Με μια μεγάλη παρέα από Σκιάχτρα, Νεραϊδοσκουφίτσες, Νάνους, Τυμπανιστές, Καλικάντζαρους, Χιονονιφάδες, θα τρυπώσουμε σ’ ένα δάσος για να βοηθήσουμε τα έλατα να γλιτώσουν από έναν ξυλοκόπο που τα κόβει με μανία.Τι λέτε; Θα τα καταφέρουμε πριν φτάσουν ο Αϊ-Βασίλης και η νέα χρονιά;



Ο κουραμπιές Γιες γιες (Εκδόσεις Διόπτρα)

Για παιδιά από 3 ετών

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές κάπως τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ ο εαυτός του! Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράζει κανείς! Μια μέρα, οι φίλοι του –τα άλλα γλυκά–, αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή! Μια «λαχταριστή» ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά ότι στα απλά πράγματα κρύβεται συνήθως η μεγαλύτερη ομορφιά· η ομορφιά τού να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι.

Ο Τίμος γιορτάζει τα Χριστούγεννα (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ)

Για παιδιά από 2 ετών

Μια τρυφερή ιστορία για να υποδεχτείς τα Χριστούγεννα παρέα με τον Τίμο. Ένα παιχνίδι «ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ» για όλη την οικογένεια. Αυτοκόλλητα για να διακοσμήσεις το δωμάτιό σου περιμένοντας τον Άγιο Βασίλ

Ο άγιος Τερατοσίλης και τα Χαμένα Γράμματα (Εκδόσεις Διόπτρα)

Για παιδιά από 4 ετών

Τι γίνεται όταν ο Άγιος Τερατοσίλης χάσει τα γράμματα των Τερατουγέννων;
Ποιος έκλεψε τα γράμματα και πώς θα καταφέρει ο Άγιος Τερατοσίλης να παραδώσει τα σωστά δώρα στα σωστά τερατάκια; Άραγε το Σπάταλο, το Στρουμπουλό, το Ζηλιάρικο, το Διαφορετικό και το Καλόκαρδο Τερατάκι θα καταφέρουν να τον βοηθήσουν να σώσει τα Τερατούγεννα… ή θα τον μπλέξουν σε νέες περιπέτειες.







Τα καπέλα της Χιονοχώρας (Εκδόσεις Διόπτρα)

Για παιδιά από 3 ετών

Εκείνο το πρωινό στη Χιονοχώρα έφτασε ένας παράξενος χιονάνθρωπος.
Φαινόταν λυπημένος γιατί είχε χάσει το καπέλο του. Τότε ο Χιονούλης σκέφτηκε να δώσει για λίγο το δικό του γαλάζιο καπέλο στον καινούριο φίλο του. Ωστόσο, οι μέρες περνούσαν και η παγωνιά ολοένα μεγάλωνε!
Ο Χιονούλης ήθελε τόσο πολύ να φορέσει ξανά το γαλάζιο καπέλο του, αλλά ο χιονάνθρωπος αρνιόταν να το επιστρέψει.

Εκπαιδευτικός: Κουτσωνάκη Σωτηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου