Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Διαθεματική εργασία «Οι 4 εποχές»

Φέτος το θέμα της διαθεματικής μας είναι "Οι 4 εποχές". Οι μαθητές έχουν ήδη αναφερθεί στις τέσσερις εποχές στο Νηπιαγω γείο, αλλά τα παιδιά έχουν συναντήσει τις εποχές και τους μήνες και στην καθημερινή τους ζωή όταν μετράνε το χρόνο στην οικογένειά τους, μέσα στα παραμύθια και στις ιστορίες της γιαγιάς.

Επισκεφθήκαμε λοιπόν την νέα αίθουσα χαλάρωσης και δημιουργικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας, για να αποχαιρετήσουμε το Φθινόπωρο διαβάζοντας το βιβλίο " Τα παιδιά του Φθινοπώρου", Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, εκδ. Πατάκη.

Στο βιβλίο ο Σεπτέμβρης, ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης, όμοια σαν τα παιδιά των ανθρώπων, αντιμετωπίζουν καθένα τα δικά του προβλήματα, τις δικές του τις δυσκολίες, χωρίς να παύουν να παίζουν και να γελούν, αλλά και χωρίς να παραλείπουν να μας θυμίζουν με πρωτότυπο τρόπο όσα γνωρίζουμε από την παράδοση για τους φθινοπωρινούς μήνες.

Τα παιδιά απόλαυσαν την ανάγνωση του παραμυθιού, χαλάρωσαν και ταξίδεψαν στον κόσμο των ηρώων αλλά και δραματοποίησαν κάποιες από τις σκηνές του παραμυθιού.





Εκπαιδευτικοί: Λιάνα Βίκυ-Μήτση Βάσω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου