Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Παρακολούθηση Ταινίας: "Το αγόρι με τις ριγέ πιτζάμες"/ "Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα"

Υπόθεση

Η ταινία μάς μεταφέρει στην περίοδο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, όταν ο Χίτλερ και ο γερμανικός στρατός προσπαθούσαν να φτιάξουν το έθνος της «Αρίας φυλής», ποδοπατώντας άλλους λαούς.

Ο Μπρούνο είναι ένα 8χρονο αγόρι που ζει με τον πατέρα του, υψηλόβαθμο αξιωματικό του γερμανικού στρατού, τη μητέρα και την αδερφή του. Ένα παιδί σαν όλα της ηλικίας του, που του αρέσει να παίζει με τους φίλους του και να εξερευνείτον κόσμο. Ο πατέρας ανακοινώνει στην οικογένεια ότι πρέπει να αλλάξουν τόπο να ζουν γιατί αυτό επιβάλλει η δουλειά του.

Στο καινούριο σπίτι στην εξοχή, ο Μπρούνο, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της μητέρας του, αποφασίζει να ανακαλύψει την περιπέτεια στο γειτονικό δάσος. Εκεί, πίσω από ένα συρματόπλεγμα, συναντά ένα αγόρι στην ηλικία του, τον Σμουλ, και μια καταπληκτική φιλία γεννιέται, με απρόβλεπτες όμως συνέπειες…

Η κτηνωδία του Ναζισμού και η γενοκτονία των Εβραίων ξεδιπλώνεται μέσα από την ιστορία της φιλίας δυο μικρών παιδιών. Οι παιδικές καρδιές γεμάτες αθωότητα, ονειρεύονται τη ζωή και καταστρώνουν τα σχέδιά τους. Οι ενήλικες, όμως, έχουν άλλες προτεραιότητες..
Εκπαιδευτικός: Γουσούλη Μαρία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου