Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Δημιουργική Δραστηριότητα

      

https://www.123rf.com/photo_71960142_stock-vector-vector-illustration-of-cartoon-toys-set.html

   Το παιχνίδι είναι φυσική ανάγκη για μικρούς και για μεγάλους. Όλοι οι άνθρωποι παίζουν. Γι’ αυτό λοιπόν επιλέξαμε αυτό το θέμα για τη φετινή διαθεματική μας, που είναι ανεξάντλητο, πάντα επίκαιρο και καθοριστικό για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Αν θέλουμε τα παιδιά να μαθαίνουν με επιτυχία, τώρα και στο μέλλον, θα πρέπει να τα μάθουμε να σκέφτονται για τους εαυτούς τους, να επιλύουν προβλήματα και να συνυπάρχουν με τους άλλους.

Μια ιδανική αφορμή για την έναρξη της διαθεματικής είναι οι συζητήσεις που κάνουν οι μαθητές για τα δώρα που περιμένουν από τον Άγιο Βασίλη. Η περίοδος λοιπόν πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων είναι κατά την γνώμη μας η ιδανική περίοδος για την έναρξη της διαθεματικής. Οι μαθητές έχουν γνωριστεί μεταξύ τους και με τον εκπαιδευτικό, οι ομάδες έχουν αρχίσει να δουλεύουν αποτελεσματικά και όλοι είναι πρόθυμοι να « διαταράξουν » ευχάριστα τη σχολική ρουτίνα με ένα σχέδιο εργασίας.

Ξεκινάμε λοιπόν με τα παιδιά να ζωγραφίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, να γράφουν όπως μπορούν το όνομά του και να το παρουσιάζουν στην ολομέλεια. Έπειτα τα ταξινομούμε στις κατηγορίες που προκύπτουν : κούκλες – κουκλάκια, αυτοκινητάκια, παιχνίδια τηλεόρασης και Η/Υ, παιχνίδια της αυλής κ.α. 

Εκπαιδευτικοί Λιάνα Βίκυ - Μήτση Βάσω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου