Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Φύγαμε (Onward)

 Τοποθετημένο στα προάστια ενός φανταστικού κόσμου, το «Φύγαμε», η νέα ταινία της Disney και Pixar συστήνει στο κοινό δυο αδέλφια-ξωτικά που μπλέκονται σε μια απίθανη περιπέτεια για να ανακαλύψουν αν υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω.



Πρώτη πρωτότυπη ταινία της Pixar μετά το «Coco», το «Φύγαμε» αφηγείται την ιστορία δύο εντελώς διαφορετικών σε χαρακτήρα αδερφών ξωτικών, τα οποία διαπιστώνουν έκπληκτα πως έχουν την ευκαιρία να φέρουν τον πατέρα τους ξανά στη ζωή μόνο για μία ημέρα.

 Αρκούν όμως ένα μαγικό ραβδί κι ένα ξόρκι που εκείνος έχει αφήσει πίσω του ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό;

Η κινηματογραφική μαγεία της Pixar ακουμπά μια διασκεδαστική, αν και συγκρατημένης δυναμικής ιστορία πάνω στις οικογενειακές αξίες, τη διαχείριση της απώλειας και, όπως σε κάθε σύγχρονο παραμύθι, τη δύναμη της φαντασίας. 

Ο Νταν Σκάνλον («Μπαμπούλες Πανεπιστημίου») περιγράφει ευρηματικά μια αλλοτριωμένη καθημερινότητα χωρίς πίστη σε μύθους και «υπερβάσεις», διαλέγει ως πρωταγωνιστές τρεις αξιολάτρευτους χαρακτήρες (τα δύο αδέρφια και η έτοιμη για όλα μητέρα τους) και μπολιάζει με χιούμορ, θέαμα και συναίσθημα μια περιπέτεια ενηλικίωσης που, χωρίς να φτάνει τις… υπαρξιακές ανησυχίες του «Toy Story 4», μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του νεανικού κοινού.

 

Προβάλλεται με υπότιτλους και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.


Eκπαιδευτικός Μάρθα Κυρκινέζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου