Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΛΕΥΡΑ



ΣΤH ΓEΙTONΙA ΤΩN ΤEΤPAΠΛEYPΩN

Mια φοpά και έναν καιρό στην πόλη των επιπέδων σχημάτων, τα σχήματα αποφάσισαν να κάνουν εκλογές και να εκλέξουν έναν άξιο και ικανό δήμαρχο, που θα μπορούσε να τους λύσει όλα τα προβλήματα που με τα χρόνια είχαν συσσωρευτεί στη μικρή τους πόλη.
Δεν αρκούσε όμως να είναι μόνο ο δήμαρχος ικανός. 'Eπρεπε και το δημοτικό συμβούλιο να είναι εκλεκτό και αντιπροσωπευτικό όλων των δημοτών, έτσι ώστε να μπορεί να βοηθήσει το δήμαρχο στο έργο του και να είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία.
Στη γενική συνέλευση nου έκαναν στην κεντρική πλατεία της πόλης, αποφάσισαν κάθε γειτονιά να προτείνει το δικό της υποψήφιο για το δημοτικό συμβούλιο, έτσι ώστε κανείς να μην έχει παράπονο.
Ενας κύβος, ένα παραλληλεπίπεδο κι ένας κύλινδρος που ήταν προσκαλεσμένοι ως παpατηρητές αnό τη γειτονική πόλη είχαν πολλές απορίες και αντιρρήσεις αν αυτός ο τρόπος εκλογής υποψηφίων ήταν ο πιο δημοκρατικός και αν θα αντιπροσώπευε πραγματικά όλους.

Δεν ήξεραν βέβαια ότι σ' αυτή την πόλη εδώ και χρόνια υπήρχαν τρεις μεγάλες περιοχές, με τις δικές της γειτονιές η κάθε μία και οι κάτοικοι που έμεναν στην ίδια γειτονιά ανήκαν στην ίδια "κοινωνική" τάξη, θα έλεγαν οι πιαλιότεροι.Yπήρχε η περιοχή των καμπυλόγραμμων σχημάτων, η περιοχή των ευθυγράμμων σχημάτων και η περιοχή των μικτών σχημάτων.
Συνέχεια εδώ: http://gym-platan.chan.sch.gr/theory/maths/geometry.htm


Εκπαιδευτικός Λιανού Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου