Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Φυλλούλης Φθινοπωρούλης μάς μιλάει για το φθινόπωρο!




Το φθινόπωρο είναι μια ξεχωριστή και πολύ ωραία εποχή. Η φύση γεμίζει χρώματα και είναι πολύ διασκεδαστικό να κάνουμε βόλτες στα δάση και να παρατηρούμε τα κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα! Τι πιο διασκεδαστικό από τα να παίζουμε με τα πεσμένα φύλλα, να πηδάμε πάνω σε σωρούς από φύλλα και να γινόμαστε ένα με τη φύση!

Αν βρεθούμε στο δάσος εκτός από τα πολλά χρώματα και τα φύλλα μπορούμε να δούμε και σκιουράκια να προσπαθούν να βρουν βελανίδια! Κάποια τα τρώει εκείνη την ώρα και μπορεί να πετύχουμε μια τέτοια εικόνα και άλλα τα μαζεύουν στη φωλιά τους για το χειμώνα. Τα σκιουράκια μένουν το χειμώνα μέσα στα δέντρα ώστε να προφυλάσσονται από το κρύο.

Οι μεγάλες και όμορφες αρκούδες τρώνε πολύ φαγητό τώρα για να γεμίσουν με λίπος και να μπορέσουν να αντέξουν το βαρύ κρύο, όταν θα είναι σε χειμερία νάρκη. Τρώνε τα πάντα! Βελανίδια, αμύγδαλα, φουντούκια και ό, τι μπορεί να βρει μέσα στο δάσος που κατοικεί.

Τα ελάφια, οι γαλοπούλες τα ρακούν και όλα τα ζωάκια του δάσους προετοιμάζονται για το χειμώνα. Μαζεύουν τροφή, ετοιμάζουν τα σπίτια τους και χαίρονται το φθινόπωρο που είναι μια πραγματικά όμορφη εποχή!

Σιγά – σιγά αλλάζουμε τα ρούχα που φοράμε καθώς ο καιρός αλλάζει και γίνεται πιο κρύος σε σχέση με πριν. Φοράμε μακρυμάνικα μπλουζάκια και μακριά παντελόνια, καθώς και ζακέτες και ελαφριά μπουφάν. Κυρίως το πρωί και το βράδυ κάνει πιο πολύ ψύχρα...

Οι αγρότες αρχίζουν να καλλιεργούν τη γη τους και τα αποδημητικά πουλιά μας χαιρετούν για μακρινές και πιο ζεστές χώρες, για να επιστρέψουν στη χώρα μας την άνοιξη...




Πηγή: www.kidsactivities.gr

Τα νόστιμα και ζουμερά μήλα γίνονται κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής ! Πράσινα κίτρινα και κόκκινα μήλα κάνουν την εμφάνισή τους και όλα είναι πολύ νόστιμα! Μυρίζουν υπέροχα!

Οι μήνες του Φθινοπώρου είναι τρεις και ο καθένας φέρνει κάτι ξεχωριστό για εμάς. Ειδικά η χώρα μας, η Ελλάδα το φθινόπωρο γιορτάζει..



Και τώρα μια δραστηριότητα ζωγραφικής..........

Πηγή: www.kidsactivities.gr



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ:

Φθινοπωρινή κατασκευή με φύλλα και τύπωμα παλάμης | Ο κύριος Φθινοπωρούλης | Autumn craft | DIY - YouTube

Εκπαιδευτικός Κουτσωνάκη Σωτηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου