Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

«Χριστουγεννιάτικες -φτιαξ' το μόνος σου- κατασκευές για παιδιά»

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν... Παρακάτω παρουσιάζονται 5 πανεύκολα χριστουγεννιάτικα diy crafts (κατασκευές)  που απαιτούν λίγα υλικά, εύκολα να βρεθούν, αν δεν έχετε ήδη στο σπίτι σας τα περισσότερα από αυτά, και απλές κατασκευές με εντυπωσιακό αποτέλεσμα ώστε να μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα παίζοντας με τους γονείς σας. Έτσι, θα τους δώσετε την χαρά της δημιουργίας και όμορφες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές αναμνήσεις.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από κηρομπογιές

Βάζουμε σε φόρμα σιλικόνης σπασμένα κομμάτια από κηρομπογιές και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς μέχρι να λιώσουν επαρκώς οι κηρομπογιές μας.

Έπειτα καταψύχουμε για 20 λεπτά. Αν θέλετε να τις κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, βάλτε μία οδοντογλυφίδα στο πάνω μέρος πριν τοποθετήσετε την φόρμα στην κατάψυξη, για όσο δηλαδή ακόμη το υλικό είναι μαλακό για να δημιουργηθεί τρύπα.

 


Xιονάνθρωπος από κάλτσα

Αρχικά θα χρειαστούμε μία λευκή κάλτσα. Γεμίζουμε το μόνο το κάτω μέρος μέχρι εκεί που μπαίνουν τα δάκτυλα περίπου, με κάποιο βαρύ υλικό για να κρατά τον χιονάνθρωπο σταθερό όπως ρύζι και στερεώνουμε με ένα λαστιχάκι.

Γεμίζουμε με βαμβάκι για να φτιάξουμε το κεφάλι και στερεώνουμε με λαστιχάκι.

Γυρνάμε το ελαστικό μέρος της κάλτσας για να φτιάξουμε το σκουφί του χιονανθρώπου.

Κολλάμε ένα πομ πομ στο πάνω μέρος του σκούφου και ματάκια στο κεφάλι, ζωγραφίζουμε το στόμα του, φτιάχνουμε μύτη και κασκόλ από κομμάτια ύφασμα.



Αγγελούδια από ξύλινα μανταλάκια
Θα χρειαστούμε 
Ξύλινο μανταλάκι σαν βάση
Αρωματικά μπαλάκια συρταριών για το κεφάλι (ξύλινες μπίλιες)
Λευκή τσόχα για τα φτερά
Λευκό σύρμα καθαρισμού πίπας για τα χέρια και το στεφάνι
Πουπουλένια κορδέλα για το φόρεμα.

Ζωγραφίζουμε
 στα αρωματικά μπαλάκια μαλλιά και πρόσωπο και τα κολλάμε στο μανταλάκι. Βάφουμε κάτω κάτω το μανταλάκι για να φτιάξουμε πόδια.
Κόβουμε την τσόχα σε σχήμα καρδιάς για να φτιάξουμε τα φτερά.
Στερεώνουμε την κορδέλα και τα φτερά στο σιδεράκι που έχουν τα μανταλάκια και γυρνάμε γύρω γύρω μέχρι να φτιάξουμε ένα πλούσιο φόρεμα.
Φτιάχνουμε το στεφάνι και τα χέρια με το σύρμα και τα στερεώνουμε ανάμεσα στο μανταλάκι και την τσόχα των φτερών.
Αν θέλετε περάστε το πάνω μέρος της κορδέλα με λίγη διάφανη κόλλα χειροτεχνίας για να φτιάξετε το μπούστο.

 


Αϊ Βασίληδες, Χιονάνθρωποι, Ξωτικά και Τάρανδοι από ρολό υγείας

Απλά υλικά όπως χαρτόνι από glitter, κουμπάκια, ματάκια, βαμβάκι και πολύ φαντασία θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί με το παιδί απλές κατασκευές από ρολό υγείας.

 


Χιονόμπαλες με φωτογραφίες

 Τις χιονόμπαλες με φωτογραφίες μπορούμε να φτιάξουμε με δύο τρόπους.
α) Για την χιονόμπαλα της πρώτης εικόνας παρακάτω θα χρειαστούμε πλαστικοποιητή, φύλλα πλαστικοποίησης, γκλίτερ, λευκό χρώμα και φωτογραφία.
 Με την βοήθεια ενός ποτηριού σχεδιάζουμε ένα κύκλο πάνω στο φύλλο πλαστικοποίησης. Κόβουμε περιμετρικά την φωτογραφία ώστε να μην υπάρχει φόντο και την κολλάμε στο ένα από τα δύο φύλλα πλαστικοποίσησης, σχεδιάζουμε χιόνι στο κάτω μέρος και περιμετρικά, στολίζουμε με γκλίτερ και ότι άλλο θα μπορούσε να δώσει έξτρα χριστουγεννιάτικη πινελιά. Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω, πλαστικοποιούμε και κόβουμε. Φτιάχνουμε προαιρετικά βάση από χαρτόνι και την διακοσμούμε όπως μας αρέσει. Τρυπάμε και κρεμάμε στο δέντρο.
β) Ο δεύτερος τρόπος είναι  απλούστερος και δεν χρειάζεται πλαστικοποιητή που το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε.
Θα χρειαστούμε κόλλα και τα ίδια χριστουγεννιάτικα υλικά αλλά αυτή την φορά θα τα τοποθετήσουμε ανάμεσα σε δύο διάφανα πλαστικά πιάτα μίας χρήσης ή σε ένα πιάτο και χαρτόνι.




  Πηγή: Διαδίκτυο

Εκπαιδευτικός Μάρθα Κυρκινέζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου