Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Δραστηριότητες στο «Kinems» από τα παιδιά της Α ́ τάξης

 Το βραβευμένο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Kinems» (Kinesthetic Multi Sensory Games) άρχισε να εφαρμόζεται στο σχολείο μας!

H εταιρία Kinems έχει αναπτύξει μία πρωτοποριακή πλατφόρμα με διαδραστικά ελκυστικά παιχνίδια ενσώ- ματης μάθησης (embodied learning) για παιδιά προσχο- λικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με σκοπό να τα βοηθήσει να βελτιώσουν επιτελικές δεξιότητες (μνήμη, προσοχή, συγκέντρωση, οπτικο-κοινωνικό συντονισμό, χωρική αντίληψη, κλπ) και ταυτόχρονα να κατακτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα.

Κύριο καινοτομικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα παιδιά αλληλεπιδρούν φυσικά με τα παιχνίδια δηλαδή με τα χέρια και το σώμα τους, χωρίς να χρησιμοποιούν ποντίκι, πλη- κτρολόγιο ή άλλο σένσορα. Ωστόσο δίνεται και αυτή η δυνατότητα χρήσης ποντικιού ή με την αφή σε διαδραστικό πίνακα.

Κάθε παιχνίδι συνδυάζει μάθηση με παιγνιώδεις ασκήσεις, κίνηση και επιτελικές δεξιότητες (μνήμη, προσοχή, οπτική αντίληψη, κλπ) και βασίζεται σε καλές μαθησιακές στρατηγικές και τεχνικές φυσικής άσκησης.

 

Εκπαιδευτικοί: Λιάνα Βίκυ-Μήτση Βάσω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου