Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Cuerdas – ένα animation που συγκινεί

Η ταινία Cuerdas (Χορδές) είναι ένα animation μικρού μήκους, που παρουσιάζει μια φιλία λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες.
Ο Νικόλας πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και στο σχολείο τα παιδιά δεν παίζουν μαζί του. Όλα εκτός από την Μαρία, η οποία δεν πτοείται και αγκαλιάζει –μεταφορικά και κυριολεκτικά- τον καινούριο της συμμαθητή, επινοώντας τρόπους να γεφυρώσουν τις διαφορές τους. Παίζει μαζί του, του διαβάζει, και βρίσκει τρόπους να έχουν κοινές δραστηριότητες. Τα παιδιά χτίζουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο, το οποίο θα επηρεάσει τον τρόπο που η Μαρία βλέπει τη ζωή. Η πιο συγκινητική ιστορία πραγματικής φιλίας μας θύμισε ότι όταν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχουν όρια, φραγμοί, φόβοι και ταμπού –γιατί η αγάπη βρίσκει τρόπο.

Εξαιρετικό film για να συζητηθεί στην τάξη η έννοια της φιλίας με προτεινόμενη δραστηριότητα οι μαθητές να γράψουν ένα γράμμα σε κάποιον φίλο – συμμαθητή τους περιγράφοντας ένα σημαντικό προτέρημά του. Τέλος, άλλη μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα θα ήταν το debate. Οι μαθητές μπορούν να επιχειρηματολογήσουν για την τελευταία εικόνα της ταινίας (Για ποιο λόγο η δασκάλα Μαρία φορά ένα κομμάτι σκοινί στον καρπό της; ).

Εκπαιδευτικός Μαρία Λιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου